Tukaj ste: Domov

Ansambel Spev

E-pošta Natisni PDF
Letos teče deveto leto delovanja ansambla Spev in ko se ozremo nazaj, smo z našim delom vsekakor zadovoljni. Vsako leto, vsak dan je nova priložnost in če si dovolj drzen tudi nov izziv. V Ansamblu Spev zastavljenemu cilju vedno sledimo in mislim, da želeno tudi dosegamo.

Že od samega rojstva ansambla smo imeli željo ustvarjati lastno glasbo, seveda ob pomoči strokovnjakov, glasbenikov, ki za nas pišejo besedila in tekste. Kdor pozna Ansambel Spev ve, da so besedila, ki jih prepevamo bogata, smiselna ter ob kvalitetni glasbi povezana v zgodbo.

V prvih 7 letih delovanja smo se udeležili vseh pomembnejših festivalov narodno - zabavne glasbe v Sloveniji in zamejstvu. Kamorkoli smo se prijavili smo zadevo vzeli zelo resno, nastopili smo dobro pripravljeni in plod našega trdega dela in skupaj preživetega časa so bili uspehi. Spoštovanje in ljubezen do narodno zabavne glasbe, sta tudi botrovala vsem osvojenim prvim mestom in nagradam tako s strani strokovne žirije kot tudi občinstva na teh festivalih. Lahko bi rekli, da je vsako priznanje bil za nas vrhunec našega dela in vloženega truda.
Read more
 

Ansambel Spev - Mirno sanjaj

E-pošta Natisni PDF
 

KONCERT ANSAMBLA SPEV – USPEL!

E-pošta Natisni PDF

Prejšnji petek je dvorana v Vinski gori zopet pokala pa šivih. Razlog za to je bil tradicionalni koncert Ansambla Spev, ki so letos praznovali že osmo obletnico svojega delovanja. Seveda so v goste povabili glasbene prijatelje, s katerimi so pričarali lep večer, ki ga je na svoj izviren in zabaven način od začetka pa do konca povezal Franci Podbrežnik - Solčavski. Tako so na odru večnamenske dvorane poleg slavljencev zapeli in zaigrali še Alpski kvintet, Prifarski muzikanti, Malibu, Rudarki oktet ter Harmonikarski orkester Barbara pod vodstvom Mira Klinca. Letošnja rdeča nit koncerta je bila Premogovništvo v šaleški dolini, Ansambel Spev so tako ta koncert posvetili vsem rudarjem, "knapom", ki si zaslužijo vso spoštovanje, saj opravljajo svoj poklic zvesto in s srcem! Izredno močno energijo je bilo čutiti na odru še posebej takrat, ko so Ansambel Spev skupaj z Rudarskim oktetom in Harmonikarskim orkestrom Barbara izvedli njihovo skladbo »Biti knap je lep poklic«!

Sicer pa so Ansambel Spev na koncertu postregli še z nekaj novimi skladbami, ki bodo kaj kmalu izšle na njihovem že šestem albumu! Za njimi je uspešno leto, pred kratkim so se vrnili s križarjenja po Sredozemlju, kjer so igrali na ladji približno 4500 potnikom z vsega sveta!

Pravijo, da glasba povezuje srca in tisti, ki so se koncerta ansambla Spev udeležili, so vsekakor to srečo začutili!


 

KRIŽARJENJE Z ANSAMBLOM SPEV

E-pošta Natisni PDF
Fortuna

Te dni so se Ansambel Spev zopet postavili na trdna tla! Vrnili so se namreč s križarjenja po Sredozemlju, kjer so s svojo glasbo razveseljevali približno 4500 potnikov z vsega sveta. Tja jih je povabila agencija iz Kopra in fantje so se vabilu takoj odzvali. Potovali so 8 dni, z križarko Costa Fortuna, na kateri je bilo med gosti tudi veliko Slovencev, s katerimi so Ansambel Spev kmalu navezali stike in tako še razširili svoj krog prijateljev. Prav tako so spoznali veliko tujih turistov, ki so bili nad slovensko glasbo zelo navdušeni ob koncu potovanja pa so že znali kakšno tudi zraven zapeti!

Vsekakor je bilo križarjenje nepozabno doživetje, ogledali so si veliko Italijanskih ter Grških pristanišč, otokov, vse pa je najbolj očaral Dubrovnik, s svojim starim obzidjem in zgodbo.

Morje je bilo mirno, sonce je sijalo, ladja je nudila prav vse, tako so fantje z Ansambla Spev prosti čas preživljali v fitnesu, v bazenih, gledališču ali pa so si privoščil pevske vaje na palubi te res mogočne križarke!

Na srečo ni imel nihče od fantov morske bolezni, so jo uspešno preganjali z domačimi zelišči... Ob povratku na trdna tla pa jih je že čakal lep dogodek, v Vinski gori so nam namreč pripravili tradicionalni koncert, s katerim so obeležili osmo obletnico delovanja Ansambla Spev!


 
Več člankov...
Stran 9 od 15

Facebook

Vsebina galerije

Išči

Spev v Kanadi

Križarjenje z ansamblom Spev

banner_krizarjenje