Tukaj ste: Domov

CVETJE V JESENI

E-pošta Natisni PDF
Pred vami je naša nova, sveže preoblečena skladba zelo uspešne skupine SPEV. Gre za skladbo Cvetje v jeseni, ki jo v originalu izvajajo Čudežna polja. Spevovci smo to skladbo s pomočjo Boštjana Grabnarja malo posodobili in osvežili s svežim ritmom. Besedilo zanjo je za Čudežna polja napisal Gorazd Elvič, melodijo pa Oto Pestner. Spevovci smo že s kar nekaj uspešnicami obogatili narodno zabavno glasbo, ker pa radi izvajamo tudi skladbe iz slovenske zakladnice zabavnih skladb, smo se odločili za ta korak.
Skladba Cvetje v jeseni v izvedbi skupine SPEV je pripravljena, da nas popelje v romantičen jesenski čas, ko se listi na drevju že počasi barvajo v barve ljubezni.

Kot vsak ansambel, imamo tudi Spevovci svoje vzornike in sicer je to ansambel Lojzeta Slaka. Ker smo si po sestavu zelo podobni (trio z diatonično harmoniko ter štiriglasno fantovsko petje), in ker so nam Slakove viže zelo pri srcu in jih radi izvajamo, so le - te tudi večji del našega repertoarja. S Slakovimi fanti se večkrat srečamo na kakšnih koncertih. Na enem od njih, jih  je Lojze Slak ogovoril in podal zelo pozitivno mnenje o njihovem izvajanju. Tudi veliko poslušalcev jim je že večkrat namignilo, da so "drugi" Slaki.  Naša velika želja je bila, da posnamemo album Slakovih pesmi. S strahom in velikim spoštovanjem smo povprašali Lojzeta Slaka, kaj meni o tem, da bi Spevovci posneli nekaj njegovih viž. Lojze pa nam je rekel: "Vi kot ansambel SPEV ste tisti, ki se našemu ansamblu v vseh glasbenih pogledih najbolj približate in zato ste zagotovo ansambel, ki bi mu zaupal snemanje naših viž. Vaš pevec Kristijan me po zvenu zelo spominja na našega Šifrarja, v šali rečeno je mali Šifrar! Zato smo na Slakovo vzpodbudo posneli album starih Slakovih viž, kjer je pel še Jože Šifrar. Ponosni in veseli smo, da nam je Lojze zaupal ta album, za kar se mu tudi iskreno zahvaljujemo.
 

SPEV po Slakovi poti

E-pošta Natisni PDF

Kot vsak ansambel, imajo tudi Spevovci svoje vzornike in sicer je to ansambel Lojzeta Slaka. Ker so si po sestavu zelo podobni (trio z diatonično harmoniko ter štiriglasno fantovsko petje), in ker so jim Slakove viže zelo pri srcu in jih radi izvajajo, so le te tudi večji del Spevovega repertoarja. S Slakovimi fanti se večkrat srečajo na kakšnih koncertih. Na enem od njih, jih  je Lojze Slak ogovoril in podal zelo pozitivno mnenje o njihovem izvajanju. Tudi veliko poslušalcev jim je že večkrat namignilo, da so "drugi" Slaki.  Velika želja Spevovcev je postala, da posnamejo album  Slakovih pesmi. S strahom in velikim spoštovanjem so povprašali Lojzeta, kaj meni o tem, da bi Spev posnel nekaj njegovih viž. Lojze pa je rekel: "Vaš ansambel je tisti,  ki se našemu ansamblu v vseh glasbenih pogledih najbolj približa in zato ste zagotovo ansambel, ki bi mu zaupal snemanje naših viž. Vaš pevec Kristijan me po zvenu zelo spominja na našega Šifrarja, v šali rečeno je mali Šifrar! . Zato smo na Slakovo vzpodbudo posneli album starih  Slakovih viž, kjer je pel še Jože Šifrar. Ponosni in veseli smo, da nam je Lojze zaupal ta album, za kar se mu tudi  iskreno zahvaljujemo.

 

Tanja Žagar & Ansambel Spev – Minili sta že leti dve

E-pošta Natisni PDF
Na snemanju videospota s Tanjo Žagar v Beli Krajini smo se Ansambel SPEV imelo zelo luštno in tudi precej razbuljivo!!!
Poglejte si posnetek, kjer se je Kristijan peljal v čolnu s Tanjo in vse je bilo vredu, dokler niso izpod letvic v čolnu začeli na plan prihajati pajki. Tanja ima aranhofobijo (strah pred pajki), zato je zagnala pravo paniko. Za nekatere je bilo smešno, za nekatere pa precej stresno...
 

NOVI VIDEO ANSAMBLA SPEV - PEL BI ZATE

E-pošta Natisni PDF
Posneli smo novi video za pesem z naslovom Pel bi zate. Naše sodelovanje s popularno dalmatinsko Klapo Maslina je okronala priredba pesmi Da te mogu pismom zvati, ker pa je pesem dosegla tako visoko popularnost, smo se odločili posneti še video. Veliko užitkov vam želimo ob ogledu novega videa.
 
Več člankov...
Stran 12 od 15

Facebook

Vsebina galerije

Išči

Spev v Kanadi

Križarjenje z ansamblom Spev

banner_krizarjenje