Tukaj ste: Domov O ansamblu

O ansamblu

Ansambel spev

E-pošta Natisni PDF
Ansambel Spev smo 5 – članska fantovska zasedba, z diatonično harmoniko in štiriglasnim fantovskim petjem, ki delujemo od leta 2002. Novembra 2017 je harmonikarja Erika Hribernika zamenjal Vili Mravljak. V prvih letih  delovanja ansambla smo se udeleževali vseh večjih narodno – zabavnih festivalov in dosegali lepe rezultate. Sedaj najraje igramo na veselicah in osebnih ter poslovnih zabavah, plesih ... povsod , kjer si zaželijo naše glasbe. Posebej smo veseli in ponosni, da smo imeli čast sodelovati z Lojzetom Slakom. Skupaj smo ustvarili projekt – CD ploščo z naslovom : »Po Slakovi poti«, po katerem se imenuje tudi naš vsakoletni koncert, ki ga pripravimo v Velenju in ga posname RTV SLO. Lojze Slak nam je zaupal, da ga spominjamo na njegov ansambel. Zelo radi zaigramo kakšno njegovo, v letih našega delovanja pa smo posneli tudi 9 lastnih projektov. Seveda ne igramo samo domače glasbe ampak tudi zabavno, posebej radi pa zapojemo po dalmatinsko. Člani Ansambla Spev v svojem delu uživamo, to je naše poslanstvo. Občutek, ko ljudje z nami zapojejo, zaplešejo... se nasmejijo, je lep. Veselimo se glasbenih let, ki so pred nami. Vabimo vas, da nas na naši poti spremljate in se vam hkrati zahvaljujemo za vašo pozornost.
 

Leto 2015

E-pošta Natisni PDF
V letu 2015 smo Ansambel Spev posneli videospot za skladbo "Ona diši po pomladi" 
Pripravljamo tudi tradicionalni koncert "Spev po Slakovi poti", ki bo 20.11. 2015 v Rdeči dvorani v Velenju. Več o njem si preberite v rubriki "Novice"
 

Leto 2014

E-pošta Natisni PDF
Ansambel Spev smo leta 2014 izdali CD ploščo z naslovom "Priredbe najlepših dalmatinskih". Novembra smo v Rdeči dvorani v Velenju pripravili tradicionalni koncert "Po Slakovi poti 2014".
 

Leto 2013

E-pošta Natisni PDF

To leto si bomo zapomnili po izzidu CD plošče »Spev za godca«, ki smo jo poklonili legendi, pokojnemu Lojzetu Slaku. Pesem Spev za godca je definitivno pesem, ki jo Ansambel Spev zaigramo vedno spoštjivo in z mislijo na Lojzeta, s katerim smo se zelo dobro razumeli. Novembra smo v velenjski Rdeči dvorani pripravili lep koncert, ki ga je posnela RTV SLO. Koncert je obiskalo preko 3.000 ljudi.

ansambel_spev__2013

 

Leto 2012

E-pošta Natisni PDF

Tega leta smo praznovali 10 obletnico našega ansambla. Tokrat prvič v velenjski Rdeči dvorani pred več tisoč glavo množico. Koncert je posnela RTV SLO. Lepo je bilo praznovati med prijatelji.

ansambel_spev__2012

 

Leto 2011

E-pošta Natisni PDF

Izzid Cd - ja z naslovom »Mirno sanjaj« Na njem najdemo 14 novih pesmi in tudi dva videospota : »Biti knap je lep poklic« in »Mirno sanjaj«. Novembra je lepo uspel tudi tradicionalni koncert Ansambla Spev v Vinski gori
ansambel_spev__2011

 

Leto 2010

E-pošta Natisni PDF

Ansambel Spev se poda na morje s križarko »Costa Fortuna« in zabava 4.000 glavo posadko. Odpluli smo proti Grčiji in se po 10 nepozabnih dneh srečno vrnili. Sledil je tradicionalni koncert Ansambla Spev v Vinski gori.

ansambel_spev__2010

 

Leto 2009

E-pošta Natisni PDF

Izide CD z naslovom »Po Slakovi poti«, na katerem je 10 Slakovih pesmi v priredbi Ansambla Spev. Projekt je nastal v sodelovanju z Lojzetom Slakom. Na tem CD - ju sta tudi 2 videospota za pesmi »Minili sta že leti dve« in »Glas harmonike«. Novembra je bil tradicionalni koncert Ansambla Spev v Vinski gori.

ansambel_spev__2009

 

Leto 2008

E-pošta Natisni PDF

Obisk v Kanadi pri naših Slovencih, ki tam živijo in hrepenijo po slovenski besedi in pesmi. Tam smo bili 14 dni v Avgustu, nastopili na več koncertih in predvsem uživali, ker so nas zares dobro sprejeli. V Vinski gori smo novembra pripravili naš tradicionalni koncert.

ansambel_spev_kanada_2008_1

ansambel_spev_kanada_2008_2

ansambel_spev_kanada_2008_3

 

Leto 2007...

E-pošta Natisni PDF
  • Slovenska polka in valček 2007, prva nagrada občinstva in prva nagrada strokovne komisije za valček EDINO UPANJE
  • Ptujski festival 2007, prva nagrada radijskih in televizijskih poslušalcev, Korenova plaketa
 

Leto 2006...

E-pošta Natisni PDF
  • 36. Festival Števerjan, nagrada za najboljšo izvedbo tria, nagrada za najboljše besedilo za skladbo MOJA JE SREČA MLADOST (B. Zupanc)
  • Promocija novega CD-ja "Reci, da boš moja"
  • Obisk ZDA ter nepozabno druženje z našimi rojaki onkraj luže
  • Viža leta 2006, za skladbo RECI DA BOŠ MOJA
 
Stran 1 od 2

Facebook

Vsebina galerije

Išči

Spev v Kanadi

Križarjenje z ansamblom Spev

banner_krizarjenje