Tukaj ste: Domov Novice Spevovce med snemanjem spota hladile gasilke!

Spevovce med snemanjem spota hladile gasilke!

E-pošta Natisni PDF

Člani Ansambla Spev smo v torek, 30.5.2017, v Šmartnem ob Paki, na prireditvenem prostoru pri Hiši mladih , skupaj z gasilkami iz vse Slovenije  sodelovali v snemanju videospota za našo polko "Gasilka".
Gre za projekt, v katerega je bilo vpetih največ sodelujočih v vsej 15 - letni zgodovini ustvarjanja videospotov našega ansambla.

Spevovci smo se že okrog novega leta odločili, da bomo za sodelovanje v najnovejšem videospotu izvedli natečaj,  prijavile pa so se lahko ženske  desetine iz prostovoljnih gasilskih društev širom Slovenije.
Glede na atraktivnost prijav, smo se odločili in k sodelovanju povabili gasilke iz društev  PGD Oplotnica, PGD Rovte, PGD Šalka vas, PGD Buče, PGD Sovjak, PGD Senešci, PGD Radmirje. Sodelovale so še gasilke : Melita Painkret, ki se je pripeljala z gasilsko cisterno, saj ima za njo vozniški izpit ;  Urška Dobovšek in  Špela Kolar ter Katarina in Jadranka , znane tudi kot  "Fedri".
V zgodbi, v kateri prepevamo o gasilki, katero želi osvojiti mlad fant, sta sodelovala igralca Gregor Lasecky in Monika Švajgel. Ker pa je scenarij zahteval tudi skupinski ples, kjer so zaplesale vse gasilke v prav za ta namen sestavljenem plesu, smo k sodelovanju povabili še plesno koreografinjo Majo Bubik, s svojimi plesalkami - Tajo Dvornik,Timejo Pilih, Najo Podbrežnik, Niko Hlupič, Urško Košir ter Tiano Cizej iz Osnovne šole Petrovče, ki so naučile plesno koreografijo vse gasilke, ki so bile na plesišču. Teh je bilo okrog 70! Na koncu so plesale, kot ena!
Za kamerami sta stala Matej Vranič ter Andrej Pratnemer, asistiral je Dejan Bukovnik.
Da pa je bilo ozračje še posebej vroče, sploh v nočnih urah, sta poskrbela "bruhalca ognja" - Jaka Srpič in Juš Pavlovski.
Sodelovali so tudi člani PGD Šmartno ob Paki ter še veliko prostovoljcev, domačih ter naključno mimoidočih.

Snemanje je bilo zelo naporno, trajalo je od 9.00 zjutraj do polnoči! Sonce je pripekalo in še sreča, da so nas navihane gasilke škropile z vodo.  Bili smo namreč pošteno pregreti, polko »Gasilka« smo ta dan zaigrali najmanj 100 - krat! Nastala je prava veselica, punce so plesale, pele, gasilke iz PGD Oplotnica so uprizorile "mokro vajo"... Snemalca sta imela v rokah vse niti. Na simpatičen način jima je uspelo krotiti in voditi vse sodelujoče, ki so kljub napornemu dnevi priznali, da je bilo vredno truda in da tega prijetnega dne, preživetega  z nami,  ne bodo nikoli pozabili.

Gasilke so res posebna dekleta... ne moremo se načuditi njihovi pozitivni energiji po celodnevnem ponavljanju ene in iste stvari. Niso se pritoževale čez vročino, ubogale so navodila in bile zelo živahne ves čas! Pokazale so vso pripravljenost in voljo do dela in to z nasmehom! Spoštujemo jih, veseli smo, da smo spletli nove prijateljske vezi. Hvala vsem sodelujočim, se veselimo končnega izdelka!.

Kaj vse smo počeli, koga vse smo hladili z vodo, kdo se je zavrtel, kaj se je dogajalo pod kozolcem ... vse to bomo lahko videli v videospotu , ki bo luč sveta ugledal prav kmalu...

Mi se ga veselimo!
Ansambel Spev
 

Facebook

Vsebina galerije

Išči

Spev v Kanadi

Križarjenje z ansamblom Spev

banner_krizarjenje