Tukaj ste: Domov Novice

Novice

SPEVOVCI PESTUJEJO

E-pošta Natisni PDF

Spevovci pestujejo

Kitarist in vokalist Boštjan pričakuje v avgustu z ženo Klementino naraščaj. Dvema hčerkicama se bo torej pridružil še tretji član - bratec ali sestrica - še ne vedo. Boštjan se že nestrpno veseli pestovanja, vendar ga je pri tem dejanju prehitel najmlajši član ansambla Spev - Mare. Pestuje namreč svojo roko. Za en mesec jo je spravil v mavčno oblogo, ker si jo je zlomil. Ni še potrjeno ali je to posledica plezanja po ˝lojtrci˝ k okencu v teh poletnih svatovskih nočeh, kjer se hitro najde kakšen tekmec, ki spodnese ˝lojtrco˝, ali pa se je zlomil kakšen ˝klin˝... Kakorkoli že, ansambel Spev zaradi tega neljubega dogodka nič ne počiva, temveč še naprej razveseljuje plesalce in ljubitelje njihove glasbe na veselicah ter raznih prireditvah širom Slovenije, ki jih to poletje ni malo.

 

PREJELI SMO SREBRNO PLOŠČO ZA NAŠO NOVO ZGOŠČENKO PET POMLADI

E-pošta Natisni PDF
V petek, 20. junija, na največji narodnozabavni prireditvi na Štajerskem, na 11-letki radia Rogla, smo dobili lepo darilo, prejeli smo namreč srebrno ploščo za našo zadnjo zgoščenko Pet pomladi. Za popolno presenečenje je poskrbel Rok Švab, urednik založbe VOX, ki nam je med nastopom prinesel na oder srebrno ploščo. Kljub govoricam in namigovanjem, da se bo podelila srebrna plošča nekomu izmed ansamblov, je Spevovci nismo pričakovali in zato je bilo presenečenje še toliko večje. Vsem iz srca najlepša hvala.
 

NOVA SKLADBA ANSAMBLA SPEV Z NASLOVOM PEL BI ZATE

E-pošta Natisni PDF

Spev - Maslina

Pred vami je povsem nova skladba, s katero smo zajadrali tudi v zabavne vode. Po uspešnih petih letih v narodnozavavni glasbi, smo se Spevovci odločili posneti priredbo dalmatinske uspešnice z naslovom Da te mogu pismom zvati, ki jo prepeva ena najboljših dalmatinskih klap - Klapa Maslina. Na prečudovito melodijo avtorja glasbe I. Badurina je slovensko besedilo dodala V. Šolinc, aranžma pa je delo tako hrvaškega skladatelja A. Baša kot tudi M. Kovše, ki je dodal še svoje prijeme. Pel bi zate je tako naslov nove uspešnice našega ansambla, ki je plod slovensko - dalmatinske glasbene naveze in čudovitega prijateljstva teh dveh skupin. Skladba je pripravljena na boj po radijskih lestvicah, zato naj vas dalmatinski melos popelje v svet brezskrbnih dni v času dopusta, ki se hitro bliža. Za pokušino lahko delu skladbe prisluhnete:


 

SPEV IN BUM V REVIALNEM DELU FESTIVALA SLOVENSKA POLKA IN VALČEK 2008

E-pošta Natisni PDF
Veselo je bilo v studiu 1 Televizije Slovenija ob izboru najlepše slovenske polke in valčka v letu 2008, saj smo poleg samih odličnih glasbenikov v revialnem delu festivala nastopili tudi mi, družbo pa nam je delal še ansambel Bum. Skupaj smo prepevali naše in njihove uspešnice, ki so se lepo zlile v venček. Naš nastop si lahko ogledate v galeriji, kmalu pa bomo dodali tudi videoposnetek.
 

ANSAMBEL SPEV IN KLAPA MASLINA

E-pošta Natisni PDF

Spev - Maslina

V petek, 28.marca 2008 smo v dvorani v Vinski Gori pripravili koncert z že poprej obljubljeno klapo Maslina iz Šibenika. Tokrat je Šibenčanom uspelo obiskati naš kraj in skupaj z njimi in seveda tistimi, ki ste nas prišli poslušat, smo bili priča zares čudovitemu prepevanju in igranju. Vaša židana volja in posluh za dalmatinsko glasbo pa sta k čarobnemu večeru še dodatno pripomogla, saj ste vsi, ki ste obiskali koncert s petjem ustvarili toplo vzdušje. Naš skupni večer smo tudi fotografirali in vam pripravili reportažo v sliki, ogledate si jo lahko tukaj.

 
Stran 15 od 16

Facebook

Vsebina galerije

Išči

Spev v Kanadi

Križarjenje z ansamblom Spev

banner_krizarjenje