Tukaj ste: Domov Novice

Novice

"TVOJE OČI " - NOVA SKLADBA ANSAMBLA SPEV

E-pošta Natisni PDF

Ansambel Spev, ki smo lani novembra praznovali svoj sedmi rojstni dan, za prijetnejši začetek novega leta pa smo za vas posneli novo skladbo - valček z naslovom "Tvoje oči".

Avtorica glasbe in besedila je Irena Vrčkovnik, aranžma pa smo uredili ansambel Spev.

Irena je odlična glasbenica, ki jo v slovenskem glasbenem prostoru poznamo kot izjemno pevko, katere pesmi in popevke so vsekakor prepoznavne.

Ker ansambel Spev in Irena prihajamo iz istega kraja, šaleške doline, se naše poti večkrat srečujejo, med nami pa se prepletajo prijateljske vezi. Tako smo skupaj prišli do ideje, da napiše kakšno skladbo za naš ansambel.

Skladbo smo posneli v Novomeškem studiu Metulj, pri priznanem producentu Marku Pezdircu, sicer članu ansambla Zlati muzikanti.

Upamo, da vam bo naš novi valček "Tvoje oči " všeč in našel prostor v vašem srcu.

Ansambel Spev vam želimo veliko prijetnih trenutkov ob poslušanju!

 

Vabljeni na 7 tradicionalni koncert ansambla SPEV!

E-pošta Natisni PDF
V petek, 20. novembra 2009, ob 19.00 uri,  pripravljamo člani ansambla Spev ob svoji sedmi obletnici delovanja velik koncert z gosti.

V večnamensko dvorano v Vinsko goro smo povabili legendo slovenske narodno-zabavne glasbe, ansambel Lojzeta Slaka ter citrarja Miho Dovžana. Z nami bo tudi Tanja Žagar, ansambel Golte ter ansambel Veseli svatje. Seveda bomo tudi člani ansambla Spev zaigrali in zapeli za vas. Da bo program potekal tako, kot mora bo poskrbel Klobasekov Pepi, ki nas bo tudi nasmejal, tako, kot zna samo on!

Vsi gostje bodo, kot je za naše koncerte značilno, izvajali glasbo v živo, tako da se nam obeta res lep glasbeni in družaben dogodek, na katerem vsi tisti, ki daste nekaj na narodno-zabavno glasbo, na smete manjkati.

Vstopnice je mogoče kupiti v predprodaji, na prodajnih mestih Trafika Marina - Šmartno ob Paki, Bar Karma - Šoštanj, Pizzeria Pri Bertu - Črnova pri Velenju, ter na dan koncerta, v večnamenski dvorani Vinska gora, eno uro pred prireditvijo.

Vabljeni torej v Vinsko goro, 20. novembra 2009, ob 19.00 uri na koncert ansambla SPEV!
 

Ansambel Spev smo prejeli rubinastega slavčka!

E-pošta Natisni PDF
Ansambel spev rubinasti slavčekAnsambel SPEV smo v petek 23. 10. 2009 v hali kulturnega centra Domžale v družbi najboljših narodno-zabavnih ansamblov po izboru poslušalcev Radia Veseljak prejeli skulpturo RUBINASTEGA SLAVČKA. Te prestižne nagrade smo se nadvse razveselili, saj potrjuje pravilno pot našega glasbenega ustvarjanja in s tem priljubljenost pri poslušalcih.

Ansambel SPEV smo leta 2006 prejeli že SREBRNEGA SLAVČKA, leta 2005 pa tudi naziv najobetavnejšega ansambla na slovenskem, letos pa smo vse nadgradili še z RUBINASTIM SLAVČKOM. 
Več ...
 

CVETJE V JESENI

E-pošta Natisni PDF
Pred vami je naša nova, sveže preoblečena skladba zelo uspešne skupine SPEV. Gre za skladbo Cvetje v jeseni, ki jo v originalu izvajajo Čudežna polja. Spevovci smo to skladbo s pomočjo Boštjana Grabnarja malo posodobili in osvežili s svežim ritmom. Besedilo zanjo je za Čudežna polja napisal Gorazd Elvič, melodijo pa Oto Pestner. Spevovci smo že s kar nekaj uspešnicami obogatili narodno zabavno glasbo, ker pa radi izvajamo tudi skladbe iz slovenske zakladnice zabavnih skladb, smo se odločili za ta korak.
Skladba Cvetje v jeseni v izvedbi skupine SPEV je pripravljena, da nas popelje v romantičen jesenski čas, ko se listi na drevju že počasi barvajo v barve ljubezni.

Kot vsak ansambel, imamo tudi Spevovci svoje vzornike in sicer je to ansambel Lojzeta Slaka. Ker smo si po sestavu zelo podobni (trio z diatonično harmoniko ter štiriglasno fantovsko petje), in ker so nam Slakove viže zelo pri srcu in jih radi izvajamo, so le - te tudi večji del našega repertoarja. S Slakovimi fanti se večkrat srečamo na kakšnih koncertih. Na enem od njih, jih  je Lojze Slak ogovoril in podal zelo pozitivno mnenje o njihovem izvajanju. Tudi veliko poslušalcev jim je že večkrat namignilo, da so "drugi" Slaki.  Naša velika želja je bila, da posnamemo album Slakovih pesmi. S strahom in velikim spoštovanjem smo povprašali Lojzeta Slaka, kaj meni o tem, da bi Spevovci posneli nekaj njegovih viž. Lojze pa nam je rekel: "Vi kot ansambel SPEV ste tisti, ki se našemu ansamblu v vseh glasbenih pogledih najbolj približate in zato ste zagotovo ansambel, ki bi mu zaupal snemanje naših viž. Vaš pevec Kristijan me po zvenu zelo spominja na našega Šifrarja, v šali rečeno je mali Šifrar! Zato smo na Slakovo vzpodbudo posneli album starih Slakovih viž, kjer je pel še Jože Šifrar. Ponosni in veseli smo, da nam je Lojze zaupal ta album, za kar se mu tudi iskreno zahvaljujemo.
 

SPEV po Slakovi poti

E-pošta Natisni PDF

Kot vsak ansambel, imajo tudi Spevovci svoje vzornike in sicer je to ansambel Lojzeta Slaka. Ker so si po sestavu zelo podobni (trio z diatonično harmoniko ter štiriglasno fantovsko petje), in ker so jim Slakove viže zelo pri srcu in jih radi izvajajo, so le te tudi večji del Spevovega repertoarja. S Slakovimi fanti se večkrat srečajo na kakšnih koncertih. Na enem od njih, jih  je Lojze Slak ogovoril in podal zelo pozitivno mnenje o njihovem izvajanju. Tudi veliko poslušalcev jim je že večkrat namignilo, da so "drugi" Slaki.  Velika želja Spevovcev je postala, da posnamejo album  Slakovih pesmi. S strahom in velikim spoštovanjem so povprašali Lojzeta, kaj meni o tem, da bi Spev posnel nekaj njegovih viž. Lojze pa je rekel: "Vaš ansambel je tisti,  ki se našemu ansamblu v vseh glasbenih pogledih najbolj približa in zato ste zagotovo ansambel, ki bi mu zaupal snemanje naših viž. Vaš pevec Kristijan me po zvenu zelo spominja na našega Šifrarja, v šali rečeno je mali Šifrar! . Zato smo na Slakovo vzpodbudo posneli album starih  Slakovih viž, kjer je pel še Jože Šifrar. Ponosni in veseli smo, da nam je Lojze zaupal ta album, za kar se mu tudi  iskreno zahvaljujemo.

 
Stran 12 od 16

Facebook

Vsebina galerije

Išči

Spev v Kanadi

Križarjenje z ansamblom Spev

banner_krizarjenje