Tukaj ste: Domov Novice

Novice

Križarjenje z ansamblom Spev

E-pošta Natisni PDF

V novembru, natančneje od 8. 11. 2010 do 15. 11. 2010 odpotujemo Ansambel Spev na križarjenje po zahodnem  sredozemlju  z agencijo Cruise Ferry. Z ladjo Costa Furtuna bomo obiskali najlepša sredozemska pristanišča ter si tudi vzeli čas za ogled mest in ostalih znamenitosti. Osemdnevno križarjenje vsebuje ogled naslednjih krajev : Benetke, Bari, Olimpija, Santorini, Mikonos, Rodos ter Dubrovnik. Ves čas plovbe  nam bo razgled ponujal prečudovite poglede na obmorska mesta, spremljal pa nas bo zvok šumenja morja in sredozemskega vetra…Ansambel Spev bomo na ladji poskrbeli za glasbo. Tako bomo z našo glasbo dva večera razveseljevali goste – potnike na tej čudoviti križarki.

Za Ansambel Spev je to vsekakor izziv in nekaj novega, zato se veselimo vseh trenutkov, ki jih bomo skupaj preživeli na križarki teh 8 dni.

Pridružite se nam, več o križarjenju si lahko ogledate na spodnji povezavi:
 

Mirno sanjaj - Ansambel spev

E-pošta Natisni PDF

Ansambel Spev smo se po  lanski uspešnici  Pel bi zate, ki je bila med poslušalci zelo dobro sprejeta, odločili, da v slovenskem jeziku zapojemo tudi priljubljeno pesem , ki diši po Dalmaciji - Mirno spavaj, ružo moja.  Naslovili smo jo Mirno sanjaj, besedilo sta spisali Vera Šolinc ter Tanja Žagar, aranžma  pa je naredil Marko Pezdirc, pri katerem smo skladbo tudi posneli.

Ansambel Spev na naših nastopih radi izvajamo pesmi  Dalmatinskih klap, dobri prijatelji smo  s Klapo Maslina iz Šibenika, s katerimi smo že tudi skupaj zapeli. Mislimo, da ga ni med nami, ki ob poslušanju teh skladbic ne pomisli na dopust, morje in sonce, čas, ki je pred nami, čas dopustov...

Zato vam Ansambel Spev podarjamo skladbo Mirno sanjaj, uživajte ob poslušanju, kmalu pa bo sledil tudi videospot.

 

Ansambel Spev za velenjske rudarje

E-pošta Natisni PDF
Šaleška dolina, kjer imamo sedež Ansambel Spev, je znana tudi po Premogovniku Velenje, ki letos praznuje že 135-letnico pridobivanja lignita. Dr. Milan Medved, direktor premogovnika Velenje, je zato izrazil željo, da Spevovci zaigramo in zapojemo v čast vsem velenjskim rudarjem. Rudarski poklic je vsekakor zahteven poklic, vemo pa, da so rudarji, torej knapi, pravi veseljaki, ki se radi zavrtijo tudi ob zvokih harmonike. Tako je nastala polka z naslovom "Biti knap je lep poklic!" Melodijo zanjo je napisal Brane Klavžar, besedilo, ki govori o rudarskem poklicu, pa je delo Jožeta Galiča. Ansambel Spev skupaj z direktorjem Premogovnika Velenje, dr. Medvedom, poklanjamo tole polko velenjskim knapom in jim kličemo: SREČNO!
 

Ne reci nikdar in Ansambel Spev

E-pošta Natisni PDF
Na snemanju

»Bilo je v maju, ko sem ti prstan dal…« je odmevalo na festivalu narodno-zabavne glasbe v Števerjanu leta 1994, ko so Ansambel Slapovi predstavili svojo tekmovalno skladbo Ne reci nikdar. Besedilo in melodijo zanjo je napisal njihov član Jože Skubic, priredbo zanjo pa Martin Štibernik. Pesem je požela velik aplavz in seveda zmagala. In ta valček je postal tako prepoznaven, da ga ni med nami, ki ne bi znal zapeti refren, kitico… Prijela se je in še danes se drži. Slišimo jo na veselicah, na čestitkah, povsod, kjer je dobra volja in pesem. Odmevala pa je tudi prejšnji teden v studiu Metulj v Novem Mestu, pri znanem producentu Marku Pezdircu. Ansambel Spev smo jo zapeli in zaigrali na pobudo avtorja skladbe Jožeta Skubica, ki je bil na snemanju tudi prisoten in bil s končnim izdelkom več kot zadovoljen.

Več ...
 

Ansambel Spev in Ivo Mojzer

E-pošta Natisni PDF
Ansambel spev rubinasti slavček

Ansambel Spev se na naših potepanjih po koncertih in nastopih po Sloveniji pogosto srečujemo z velikimi imeni slovenske glasbe. Tako smo se pred kratkim na koncertu Tanje Žagar v Žalcu srečali z legendarnim pevcem Ivom Mojzerjem. Le kdo ne pozna njegovih popevk kot so Deček z ulice, Cifra mož, Ti si rekla sonce, Koledar ljubezni...in druge, ki si jih vsi radi požvižgavamo. Ansambel Spev smo z njim v sproščenem pogovoru skupaj preživeli čas v garderobi, medtem, ko smo čakali na nastop. Ivo je človek, pevec, ki ga glasba spremlja skozi vse življenje. Cenimo ga in veseli smo, da smo se srečali in da je nastala fotografija.

 
Stran 11 od 16

Facebook

Vsebina galerije

Išči

Spev v Kanadi

Križarjenje z ansamblom Spev

banner_krizarjenje