Tukaj ste: Domov Novice

Novice

Nova skladba Ansambla Spev v spomin Lojzetu Slaku, z naslovom Spev za godca

E-pošta Natisni PDF
V dneh zatem, ko se je za vedno poslovil Godec vseh godcev, spoštovani Lojze Slak, nas je obiskal Slavko Podboj in nam predstavil besedilo, ki govori o njem, o legendi z velikim srcem, polnim glasbe in ljubezni do zemlje, trt ter svoje domovine.

Slavko in Lojze sta bila nerazdružliva prijatelja in nekoč je Lojze zaupal Slavku, da ga naš ansambel, Ansambel Spev, spominja na njegov ansambel v mladih letih in da, če bi komu dodelil nasledstvo, bi bili to ravno mi.

Ko smo prebrali besedilo, smo vedeli, da bo ta pesem res najlepši poklon in spomin na Lojzeta in odločili smo se jo posneti. Melodijo in aranžma je sestavil Tine Lesjak, posneli pa smo jo v Studiu Metulj, pri znanem producentu Marku Pezdircu. Pesem SPEV ZA GODCA, smo Ansambel Spev premierno zaigrali na našem tradicionalnem koncertu v Vinski gori. Ko je pri refrenu skladbe vstala množica obiskovalcev in se s solzami v očeh poklonila legendi Lojzetu Slaku so tudi naša srca zajokala z njimi. V tej pesmi se spomnimo na njega, njega ki smo ga imeli vsi radi. Na našega Lojzeta Slaka.

V posluh vam dajemo refren naše nove skladbe.
Vaš Ansambel Spev.

 

9 Koncert Ansambla Spev je uspešno za nami!

E-pošta Natisni PDF

V petek, 18. 11. 2011 smo v Večnamenski dvorani v Vinski gori praznovali 9 rojstni dan, v goste pa smo povabili Klapo Maslina iz Šibenika ter Tanjo Žagar. Program je v krasno zgodbo o prijateljstvu in morju povezal sin planin, Franci Podbrežnik – Solčavski. Dvorana je bila navdušena tudi nad sceno, ki jo je ustvaril Jože Napotnik s svojo ekipo. Ansambel Spev smo za letošnji koncert izbrali pester program naših uspešnic ter Slakovih melodij. Premierno smo zaigrali tudi našo novo skladbo Spev za godca, ki je nastala v sodelovanju s Slavkom Podbojem, ki je napisal besedilo, ki govori o legendi, o človeku s srcem, ki je živelo za pesem, trto in za domovino, o Lojzetu Slaku. Melodijo in priredbo je pripravil Tine Lesjak, ki se nam je na koncertu s harmoniko tudi pridružil na odru. Pesem je naletela pri obiskovalcih na izrazito čustven odziv. Vsi v dvorani so namreč ob izvajanju te skladbe vstali in tako skupaj z nami, s solzami v očeh izkazali spoštovanje do žal preminulega Lojzeta Slaka.

Posebno pozitivno vzdušje je ustvarila gostja Tanja Žagar, ki se je na oder pripeljala kar v jadrnici in ogrela predvsem moški del občinstva… Vrhunec večera je bil definitivno skupen nastop Klape Maslina in Ansambla Spev, ko smo zapeli uspešnico Pel bi zate. Ko pa smo za dodatek zapeli še V dolini tihi, s Klapo Maslina seveda v slovenskem jeziku, je bila dvorana spet na nogah.. Kakšni prijetni, nepozabni občutki so nas spreletavali na odru, si lahko mislite… Ko doživiš kaj takega, se čas ustavi..

Hvala vsem, ki ste nas počastili s svojim obiskom, ste peli z nami, se jokali in smejali..

Vaš Ansambel Spev

 

Ansambel Spev

E-pošta Natisni PDF
Letos teče deveto leto delovanja ansambla Spev in ko se ozremo nazaj, smo z našim delom vsekakor zadovoljni. Vsako leto, vsak dan je nova priložnost in če si dovolj drzen tudi nov izziv. V Ansamblu Spev zastavljenemu cilju vedno sledimo in mislim, da želeno tudi dosegamo.

Že od samega rojstva ansambla smo imeli željo ustvarjati lastno glasbo, seveda ob pomoči strokovnjakov, glasbenikov, ki za nas pišejo besedila in tekste. Kdor pozna Ansambel Spev ve, da so besedila, ki jih prepevamo bogata, smiselna ter ob kvalitetni glasbi povezana v zgodbo.

V prvih 7 letih delovanja smo se udeležili vseh pomembnejših festivalov narodno - zabavne glasbe v Sloveniji in zamejstvu. Kamorkoli smo se prijavili smo zadevo vzeli zelo resno, nastopili smo dobro pripravljeni in plod našega trdega dela in skupaj preživetega časa so bili uspehi. Spoštovanje in ljubezen do narodno zabavne glasbe, sta tudi botrovala vsem osvojenim prvim mestom in nagradam tako s strani strokovne žirije kot tudi občinstva na teh festivalih. Lahko bi rekli, da je vsako priznanje bil za nas vrhunec našega dela in vloženega truda.
Več ...
 

Ansambel Spev - Mirno sanjaj

E-pošta Natisni PDF
 

KONCERT ANSAMBLA SPEV – USPEL!

E-pošta Natisni PDF

Prejšnji petek je dvorana v Vinski gori zopet pokala pa šivih. Razlog za to je bil tradicionalni koncert Ansambla Spev, ki so letos praznovali že osmo obletnico svojega delovanja. Seveda so v goste povabili glasbene prijatelje, s katerimi so pričarali lep večer, ki ga je na svoj izviren in zabaven način od začetka pa do konca povezal Franci Podbrežnik - Solčavski. Tako so na odru večnamenske dvorane poleg slavljencev zapeli in zaigrali še Alpski kvintet, Prifarski muzikanti, Malibu, Rudarki oktet ter Harmonikarski orkester Barbara pod vodstvom Mira Klinca. Letošnja rdeča nit koncerta je bila Premogovništvo v šaleški dolini, Ansambel Spev so tako ta koncert posvetili vsem rudarjem, "knapom", ki si zaslužijo vso spoštovanje, saj opravljajo svoj poklic zvesto in s srcem! Izredno močno energijo je bilo čutiti na odru še posebej takrat, ko so Ansambel Spev skupaj z Rudarskim oktetom in Harmonikarskim orkestrom Barbara izvedli njihovo skladbo »Biti knap je lep poklic«!

Sicer pa so Ansambel Spev na koncertu postregli še z nekaj novimi skladbami, ki bodo kaj kmalu izšle na njihovem že šestem albumu! Za njimi je uspešno leto, pred kratkim so se vrnili s križarjenja po Sredozemlju, kjer so igrali na ladji približno 4500 potnikom z vsega sveta!

Pravijo, da glasba povezuje srca in tisti, ki so se koncerta ansambla Spev udeležili, so vsekakor to srečo začutili!


 
Stran 9 od 16

Facebook

Vsebina galerije

Išči

Spev v Kanadi

Križarjenje z ansamblom Spev

banner_krizarjenje