Tukaj ste: Domov Novice Spev v Kanadi

Kanada

ŠE ENKRAT POZDRAV IZ KANADE PRED VRNITVIJO DOMOV

E-pošta Natisni PDF
Tako, kot je na hitro minila polovica leta 2008, tako hitro se zaključuje naša turneja po Kanadi. Zdi se nam, da smo prispeli šele včeraj, pa je od takrat preteklo že 12 dni. Danes popoldan bomo sedli na letalo in se odpeljali v našo prelepo deželo Slovenijo. Vmesni postanek bomo naredili še v Frankfurtu. Lepi spomini nam bodo ostali na Slovence, ki lepo gojijo slovenski jezik zunaj naše domovine, še posebej tukaj v Kanadi in obljubili so nam, da bo tako tudi ostalo. Marsikje doma poskušajo starejši rodovi naučiti otroke slovenskega jezika, nekaterim to tudi zelo dobro uspeva. V spominu nam bodo ostala prijetna druženja na nastopih in nova poznanstva, ki so nam življenje obogatila in razširila obzorja. Veliko presenečenje sta nam pripravila gostitelja iz prejšnjega gostovanja po Ameriki, to sta Sharon Ujcich in Jože Ljubič, ki sta nas v Kanado prišla pozdraviti iz Pittsburgh-a, ZDA.Kmalu se srečamo z vami v Sloveniji, zaenkrat pa vam pošiljamo lepe pozdrave!
 

DEŽ, DEŽ, DEŽ IN TORONTO

E-pošta Natisni PDF
Prebudili smo se v deževno nedeljsko jutro v Whitbyu. Za nami je spet kopica novih doživetij, ki jih ne bomo nikoli pozabili! Naše gostovanje se je začelo v četrtek na farmi enega od Slovencev tukaj v Kanadi, kjer smo igrali ter prepevali pozno v noč. V petek smo se podali v središče dvo in pol milijonskega Toronta, najprej v največji trgovski center, ki se razteza štiri nadstropja pod zemljo ter tri nadstropja nad njo, dolg pa je tako, da ne vidiš konca trgovin. Potem pa adrenalinski trenutki, saj smo se povzpeli na največjo znamenitost Kanade, na stolp CN- TOWER, ki je dolga leta veljal za najvišji stolp na svetu. Sega v višino preko 500 m, zgradili pa so ga leta 1975. Neverjetno, vam povem, kakšen občutek, ko si tako visoko, na strehi sveta! V restavraciji na vrhu stolpa je tudi stekleno dno in prav pogumen moraš biti, da stopiš gor ter se zazreš v globino, kjer so stolpnice in ljudje kot mravljice! Ta večer smo potem igrali na ladji JADRAN, last Slovenca, ki jo je leta 1970 pripeljal iz Splita in še danes velja za znamenitost Toronta, saj jo obišče ogromno ljudi, ki si zaželijo morskih specialitet. Zbralo se je veliko Slovencev in skupaj smo pričarali čudovit večer slovenske glasbe ter pokramljali z gosti. Ko smo med vožnjo nazaj proti Whitbyu kramljali o dogodkih tega dne, smo bili istega mnenja, da kaj takega lahko doživis samo v sanjah...
sobota je bil dan, ki smo ga pol prespali... nabrati smo si morali moči za večerni nastop v Allistonu, v lovskem domu, ki so ga zgradili Slovenci, ki so želeli na kanadskih tleh košček domovine. Dom je star 40 let, zabava pa je polna čustev, veselja ter plesa do pozne noči! Veliko ljudi je prišlo in vsak je delil z nami svojo zgodbo iz Slovenije. Večina jih je odšla od doma pri dvajsetih letih, s trebuhom za kruhom. Prav zdajle pa se odpravljamo še na zadnji nastop, ki bo lepo zaokrožil naše gostovanje po Kanadi. Igrali bomo na Slovenskem pikniku na Holliday Garden-u. Lepo pozdravljamo vse domače in vse, ki prebirate našo spletno stran, oglasimo se še enkrat, preden odletimo nazaj v domovino! 

SPEV MED ZVEZDAMI

E-pošta Natisni PDF
Ponovno se vam oglašamo iz Whitbya, od koder imamo zopet sveže novice! Včeraj zvečer smo bili namreč povabljeni s strani župana Whitbya, gospoda Boba Attersley-a v njegovo sosesko, na ulico, da z našo pesmijo in glasbo popestrimo piknik v njegovem parku. ko je gospod župan izvedel, da je v Whitbyu ansambel iz Slovenije, si je močno zaželel naše družbe in mi smo se seveda z veseljem udeležili tega družabnega dogodka in doživeli krasen poletni večer. Zanimivo je, da je g. Bob Attersley nekdanji vele šampion iz Kanadske Hokejske zgodovine! Z reprezentanco je leta 1958 osvojil svetovno prvenstvo, leta 1960 pa na olimpijskih igrah srebrno medaljo. Bil je eden ključnih igralcev v ekipi. Drugače pa nas danes čaka piknik med slovenskimi prijatelji na farmi, ki je last Stanka in Hedvike Kohek. Obljubili so nam, da bodo spekli odojka, česar se je najbolj razveselil naš Edo. Več o tem pa v naslednjem ekskluzivnem javljanju iz gostovanja v Kanadi.
 

POTEPANJA NAOKOLI

E-pošta Natisni PDF
Spevovci se po napornem, pestrem vikendu spet nahajamo pri našem gostitelju doma v Whitbyu, kjer smo se pravkar zbudili. Na vseh dosedanjih nastopih so nas zelo lepo sprejeli, slovenska pesem je donela iz vseh src in na ves glas. Veliko časa smo presedeli v naših najetih vozilih ter doživeli nemalo pripetljajev. Med drugim tudi "gumidefekt", savnanje v avtu, ker klima ne dela, vožnja ponoči brez luči, da o smernih kazalcih ne govorimo... dela - ne dela... Najbolj smo se nasmejali, ko smo rahlo zašli. Na avtocesti, ki ima vsakih sto kilometrov en izvoz, smo ta izvoz zgrešili in po 250ih prevoženih kilometrih v napacno smer, smo se skoraj znašli v sosednji državi, vZDA. Še sreča, da smo ga imeli čas tako biksat in se nam ni mudilo, ker imamo vse skupaj lepo splanirano ter vse poteka brez nervoze in sproščeno. Da še objavim naše šoferje: Kristijan, Boštjan, gostitelj Tone ter naš prijatelj Rudi. Včeraj smo si ogledali Niagarske slapove, prečudovito Kanadsko znamenitost, ki nas je vse prevzela. Koliko vode se zvali skozi mogočno skalovje, neverjetno! Še sreča, da smo pred ogledom vsi opravili malo potrebo... To je za danes iz našega potepanja po Kanadi vse, ta vikend nas čakajo spet trije koncerti v slovenskih društvih okoli Toronta, ki se jih že veselimo!


 

 

DOBRO JUTRO SLOVENIJA

E-pošta Natisni PDF
Prebudili smo se v lepo sobotno jutro, čaka nas bogat zajtrk, potem pa hop v avtomobile ter na pot po lokacijah, kjer bomo igrali. Zvedeli smo, da bo pot trajala približno štiri ure... igrali bomo v Londonu (pa ne v angliji), v Ontariu, ki je velik približno kot Ljubljana, v nedeljo pa na pikniku kluba Bled, ki se nahaja v bližini poznanih Niagarkih slapov, katere si bomo ogledali v ponedeljek dopoldne. Od tam potujemo v mesto Kitchener, v klub Sava. To mesto je zelo razvito, saj se v bližini nahajajo kar tri univerze! Se še nalezemo kaj dodatnega znanja... po intenzivnem nastopanju smo povabljeni na jezero Huron, v katerega bomo namočili noge in je približno trikrat tako veliko kot naša Slovenija! To bo veselo! Včeraj smo že preizkusili ozvočenje, kar v domaci garazi sredi Ontaria in priredili ulično zabavo. Tukaj je prijetno vzdušje, veselimo se tega vikenda, ko se priigramo nazaj in se prikopljemo do interneta pa se zopet oglasimo.


  

JAVLJANJE IZ GOSTOVANJA PO KANADI

E-pošta Natisni PDF
Ansambel spev se oglašamo! Kot že veste smo se podali čez lužo, natancneje v Kanado , kamor smo po 12 urnem potovanju pravkar tudi prispeli! Namestili smo se pri prijaznih gostiteljih, g. Tonetu ter g. Vidi Vrčkovnik v Torontu, kjer se bomo najprej pošteno odpočili. Nabrali si bomo moči, kajti čaka nas veliko igranja po piknikih med Slovenci, ki živijo tukaj. Vsi člani ansambla Spev, smo se visoko nad oblaki na letalu odlično počutili, stevardese so bile do nas ustrežljive in nas napijale samo z navadno vodo! Tako, zaenkrat je to iz ekskluzivnega gostovanja in prvega javljanja vse, v kolikor bodo tehnični pogoji to dopuščali, se bomo sproti javljali ter dodali še kakšno sliko!Lep pozdrav v domovino!

 

ANSAMBEL SPEV GOSTUJE V KANADI

E-pošta Natisni PDF
V prihodnjih dneh člane ansambla Spev čaka gostovanje v Kanadi. Preko luže se tako odpravljajo že drugič, tokrat k Slovencem, ki živijo v Kanadi, bolj natančno v Torontu, kjer bodo tudi priredili nekaj koncertov. Priprave so v polnem teku, saj jih prvi koncert čaka že takorekoč isti trenutek, ko bodo stopili iz letala, naslednji koncerti pa so natrpani v urnik, ki bo Spevovcem komajda pustil dihati. Ker verjamemo, da bo kanadska avantura polna doživetij, pripravljamo za najbolj zveste obiskovalce naše spletne strani posebno rubriko, v kateri bodo dnevno sveže novičke, slike in filmčki naravnost iz Kanade. Tako boste vedno vedeli, kje je spevno in kako se imamo, kaj počnemo in kako v živo izgleda naša pesem v Kanadi.
 

Facebook

Vsebina galerije

Išči

Spev v Kanadi

Križarjenje z ansamblom Spev

banner_krizarjenje