Tukaj ste: Domov

O ansambluAnsambel spev

E-pošta Natisni PDF
Ansambel Spev smo 6 – članska fantovska zasedba, z diatonično harmoniko in štiriglasnim fantovskim petjem, ki delujemo od leta 2002. Prvih 15 let smo bili 5 članski sestav, novembra 2017 pa se nam je pridružil nov harmonikar. V prvih letih  delovanja ansambla smo se udeleževali vseh večjih narodno – zabavnih festivalov in dosegali lepe rezultate. Sedaj najraje igramo na veselicah in osebnih ter poslovnih zabavah, plesih ... povsod , kjer si zaželijo naše glasbe. Posebej smo veseli in ponosni, da smo imeli čast sodelovati z Lojzetom Slakom. Skupaj smo ustvarili projekt – CD ploščo z naslovom : »Po Slakovi poti«, po katerem se imenuje tudi naš vsakoletni koncert, ki ga pripravimo v Velenju in ga posname RTV SLO. Lojze Slak nam je zaupal, da ga spominjamo na njegov ansambel. Zelo radi zaigramo kakšno njegovo, v letih našega delovanja pa smo posneli tudi 9 lastnih projektov. Seveda ne igramo samo domače glasbe ampak tudi zabavno, posebej radi pa zapojemo po dalmatinsko. Člani Ansambla Spev v svojem delu uživamo, to je naše poslanstvo. Občutek, ko ljudje z nami zapojejo, zaplešejo... se nasmejijo, je lep. Veselimo se glasbenih let, ki so pred nami. Vabimo vas, da nas na naši poti spremljate in se vam hkrati zahvaljujemo za vašo pozornost.
 

Leto 2015

E-pošta Natisni PDF
V letu 2015 smo Ansambel Spev posneli videospot za skladbo "Ona diši po pomladi" 
Pripravljamo tudi tradicionalni koncert "Spev po Slakovi poti", ki bo 20.11. 2015 v Rdeči dvorani v Velenju. Več o njem si preberite v rubriki "Novice"
 

Leto 2014

E-pošta Natisni PDF
Ansambel Spev smo leta 2014 izdali CD ploščo z naslovom "Priredbe najlepših dalmatinskih". Novembra smo v Rdeči dvorani v Velenju pripravili tradicionalni koncert "Po Slakovi poti 2014".
 

Leto 2013

E-pošta Natisni PDF

To leto si bomo zapomnili po izzidu CD plošče »Spev za godca«, ki smo jo poklonili legendi, pokojnemu Lojzetu Slaku. Pesem Spev za godca je definitivno pesem, ki jo Ansambel Spev zaigramo vedno spoštjivo in z mislijo na Lojzeta, s katerim smo se zelo dobro razumeli. Novembra smo v velenjski Rdeči dvorani pripravili lep koncert, ki ga je posnela RTV SLO. Koncert je obiskalo preko 3.000 ljudi.

ansambel_spev__2013

 

Leto 2012

E-pošta Natisni PDF

Tega leta smo praznovali 10 obletnico našega ansambla. Tokrat prvič v velenjski Rdeči dvorani pred več tisoč glavo množico. Koncert je posnela RTV SLO. Lepo je bilo praznovati med prijatelji.

ansambel_spev__2012

 
Stran 1 od 3

Facebook

Vsebina galerije

Išči

Spev v Kanadi

Križarjenje z ansamblom Spev

banner_krizarjenje