Tukaj ste: Domov

ANSAMBEL SPEV GOSTUJE V KANADI

E-pošta Natisni PDF
V prihodnjih dneh člane ansambla Spev čaka gostovanje v Kanadi. Preko luže se tako odpravljajo že drugič, tokrat k Slovencem, ki živijo v Kanadi, bolj natančno v Torontu, kjer bodo tudi priredili nekaj koncertov. Priprave so v polnem teku, saj jih prvi koncert čaka že takorekoč isti trenutek, ko bodo stopili iz letala, naslednji koncerti pa so natrpani v urnik, ki bo Spevovcem komajda pustil dihati. Ker verjamemo, da bo kanadska avantura polna doživetij, pripravljamo za najbolj zveste obiskovalce naše spletne strani posebno rubriko, v kateri bodo dnevno sveže novičke, slike in filmčki naravnost iz Kanade. Tako boste vedno vedeli, kje je spevno in kako se imamo, kaj počnemo in kako v živo izgleda naša pesem v Kanadi. Vabimo vas k spremljanju našega potovanja, do novičk pa lahko pridete s klikom na sliko v levem meniju, ali kar tukaj.
 

SPEVOVCI PESTUJEJO

E-pošta Natisni PDF
Spevovci pestujejo

Kitarist in vokalist Boštjan pričakuje v avgustu z ženo Klementino naraščaj. Dvema hčerkicama se bo torej pridružil še tretji član - bratec ali sestrica - še ne vedo. Boštjan se že nestrpno veseli pestovanja, vendar ga je pri tem dejanju prehitel najmlajši član ansambla Spev - Mare. Pestuje namreč svojo roko. Za en mesec jo je spravil v mavčno oblogo, ker si jo je zlomil. Ni še potrjeno ali je to posledica plezanja po ˝lojtrci˝ k okencu v teh poletnih svatovskih nočeh, kjer se hitro najde kakšen tekmec, ki spodnese ˝lojtrco˝, ali pa se je zlomil kakšen ˝klin˝... Kakorkoli že, ansambel Spev zaradi tega neljubega dogodka nič ne počiva, temveč še naprej razveseljuje plesalce in ljubitelje njihove glasbe na veselicah ter raznih prireditvah širom Slovenije, ki jih to poletje ni malo.

 

PREJELI SMO SREBRNO PLOŠČO ZA NAŠO NOVO ZGOŠČENKO PET POMLADI

E-pošta Natisni PDF
V petek, 20. junija, na največji narodnozabavni prireditvi na Štajerskem, na 11-letki radia Rogla, smo dobili lepo darilo, prejeli smo namreč srebrno ploščo za našo zadnjo zgoščenko Pet pomladi. Za popolno presenečenje je poskrbel Rok Švab, urednik založbe VOX, ki nam je med nastopom prinesel na oder srebrno ploščo. Kljub govoricam in namigovanjem, da se bo podelila srebrna plošča nekomu izmed ansamblov, je Spevovci nismo pričakovali in zato je bilo presenečenje še toliko večje. Vsem iz srca najlepša hvala.
 

NOVA SKLADBA ANSAMBLA SPEV Z NASLOVOM PEL BI ZATE

E-pošta Natisni PDF
Spev - Maslina

Pred vami je povsem nova skladba, s katero smo zajadrali tudi v zabavne vode. Po uspešnih petih letih v narodnozavavni glasbi, smo se Spevovci odločili posneti priredbo dalmatinske uspešnice z naslovom Da te mogu pismom zvati, ki jo prepeva ena najboljših dalmatinskih klap - Klapa Maslina. Na prečudovito melodijo avtorja glasbe I. Badurina je slovensko besedilo dodala V. Šolinc, aranžma pa je delo tako hrvaškega skladatelja A. Baša kot tudi M. Kovše, ki je dodal še svoje prijeme. Pel bi zate je tako naslov nove uspešnice našega ansambla, ki je plod slovensko - dalmatinske glasbene naveze in čudovitega prijateljstva teh dveh skupin. Skladba je pripravljena na boj po radijskih lestvicah, zato naj vas dalmatinski melos popelje v svet brezskrbnih dni v času dopusta, ki se hitro bliža. Za pokušino lahko delu skladbe prisluhnete:


 
Več člankov...
Stran 14 od 15

Facebook

Vsebina galerije

Išči

Spev v Kanadi

Križarjenje z ansamblom Spev

banner_krizarjenje