Tukaj ste: Domov

Ne reci nikdar in Ansambel Spev

E-pošta Natisni PDF
Na snemanju

»Bilo je v maju, ko sem ti prstan dal…« je odmevalo na festivalu narodno-zabavne glasbe v Števerjanu leta 1994, ko so Ansambel Slapovi predstavili svojo tekmovalno skladbo Ne reci nikdar. Besedilo in melodijo zanjo je napisal njihov član Jože Skubic, priredbo zanjo pa Martin Štibernik. Pesem je požela velik aplavz in seveda zmagala. In ta valček je postal tako prepoznaven, da ga ni med nami, ki ne bi znal zapeti refren, kitico… Prijela se je in še danes se drži. Slišimo jo na veselicah, na čestitkah, povsod, kjer je dobra volja in pesem. Odmevala pa je tudi prejšnji teden v studiu Metulj v Novem Mestu, pri znanem producentu Marku Pezdircu. Ansambel Spev smo jo zapeli in zaigrali na pobudo avtorja skladbe Jožeta Skubica, ki je bil na snemanju tudi prisoten in bil s končnim izdelkom več kot zadovoljen.

Read more
 

Ansambel Spev in Ivo Mojzer

E-pošta Natisni PDF
Ansambel spev rubinasti slavček

Ansambel Spev se na naših potepanjih po koncertih in nastopih po Sloveniji pogosto srečujemo z velikimi imeni slovenske glasbe. Tako smo se pred kratkim na koncertu Tanje Žagar v Žalcu srečali z legendarnim pevcem Ivom Mojzerjem. Le kdo ne pozna njegovih popevk kot so Deček z ulice, Cifra mož, Ti si rekla sonce, Koledar ljubezni...in druge, ki si jih vsi radi požvižgavamo. Ansambel Spev smo z njim v sproščenem pogovoru skupaj preživeli čas v garderobi, medtem, ko smo čakali na nastop. Ivo je človek, pevec, ki ga glasba spremlja skozi vse življenje. Cenimo ga in veseli smo, da smo se srečali in da je nastala fotografija.

 

"TVOJE OČI " - NOVA SKLADBA ANSAMBLA SPEV

E-pošta Natisni PDF

Ansambel Spev, ki smo lani novembra praznovali svoj sedmi rojstni dan, za prijetnejši začetek novega leta pa smo za vas posneli novo skladbo - valček z naslovom "Tvoje oči".

Avtorica glasbe in besedila je Irena Vrčkovnik, aranžma pa smo uredili ansambel Spev.

Irena je odlična glasbenica, ki jo v slovenskem glasbenem prostoru poznamo kot izjemno pevko, katere pesmi in popevke so vsekakor prepoznavne.

Ker ansambel Spev in Irena prihajamo iz istega kraja, šaleške doline, se naše poti večkrat srečujejo, med nami pa se prepletajo prijateljske vezi. Tako smo skupaj prišli do ideje, da napiše kakšno skladbo za naš ansambel.

Skladbo smo posneli v Novomeškem studiu Metulj, pri priznanem producentu Marku Pezdircu, sicer članu ansambla Zlati muzikanti.

Upamo, da vam bo naš novi valček "Tvoje oči " všeč in našel prostor v vašem srcu.

Ansambel Spev vam želimo veliko prijetnih trenutkov ob poslušanju!

 

Vabljeni na 7 tradicionalni koncert ansambla SPEV!

E-pošta Natisni PDF
V petek, 20. novembra 2009, ob 19.00 uri,  pripravljamo člani ansambla Spev ob svoji sedmi obletnici delovanja velik koncert z gosti.

V večnamensko dvorano v Vinsko goro smo povabili legendo slovenske narodno-zabavne glasbe, ansambel Lojzeta Slaka ter citrarja Miho Dovžana. Z nami bo tudi Tanja Žagar, ansambel Golte ter ansambel Veseli svatje. Seveda bomo tudi člani ansambla Spev zaigrali in zapeli za vas. Da bo program potekal tako, kot mora bo poskrbel Klobasekov Pepi, ki nas bo tudi nasmejal, tako, kot zna samo on!

Vsi gostje bodo, kot je za naše koncerte značilno, izvajali glasbo v živo, tako da se nam obeta res lep glasbeni in družaben dogodek, na katerem vsi tisti, ki daste nekaj na narodno-zabavno glasbo, na smete manjkati.

Vstopnice je mogoče kupiti v predprodaji, na prodajnih mestih Trafika Marina - Šmartno ob Paki, Bar Karma - Šoštanj, Pizzeria Pri Bertu - Črnova pri Velenju, ter na dan koncerta, v večnamenski dvorani Vinska gora, eno uro pred prireditvijo.

Vabljeni torej v Vinsko goro, 20. novembra 2009, ob 19.00 uri na koncert ansambla SPEV!
 
Več člankov...
Stran 11 od 15

Facebook

Vsebina galerije

Išči

Spev v Kanadi

Križarjenje z ansamblom Spev

banner_krizarjenje