Tukaj ste: Domov

Ansambel Spev - Z njo

E-pošta Natisni PDF
Želeli ste jo... in tukaj je!
...o naši novi skladbi je bilo zapisano...

"Skladba, ki je izjemno navdušila večtisoč glavo množico obiskovalcev  jubilejnega koncerta Ansambla Spev v Rdeči dvorani v Velenju, je dobila tudi studijsko različico!

V Studiu Metulj so Ansambel Spev te dni pri znanem producentu Marku Pezdircu posneli novi valček » Z njo«. Gre za skladbo, ki je ob premieri na noge dvignila nabito polno Rdečo dvorano na koncertu ansambla Spev in je, sodeč po aplavzu brez konca, nedvomno nova uspešnica v slovenskem glasbenem prostoru.

Dobro besedilo, odličen aranžma in kvalitetna izvedba so definitivno odločilen trojček, da pesem postane hit. In vse to skladba Ansambla Spev – »Z njo«, ima!

Fantje Ansambla Spev obljubljajo, da bo novi valček izšel tudi na njihovem najnovejšem projektu,  še letos."
 

Nov hit Skupine Spev v sodelovanju z Miranom Rudanom!

E-pošta Natisni PDF

Člana Skupine Spev sta Mirana Rudana po snemanju povabila še v svoj avto...
Miran je namreč v času snemanja pustil svoj avto pri mehaniku in po snemanju potreboval pravoz do svojega konjička. Seveda sta mu prevoz ponudila in v avtu je stekla zanimiva debata... morda niso bili zadnjič skupaj v studiu...

S članom legendarne skupine Pop design, Miranom Rudanom, so se člani Skupine Spev zaprli v Studio Grabnar in uspešnico »Neko noč« priredili po svoje. Gre za hit, ki na noge vedno spravi vso družbo, sploh če temu, kar je staro in dobro, nadaneš svežo preobleko, kvaliteten zvok in produkcijo. Za to je zaslužen Boštjan Grabnar, avtor priredbe in producent skladbe » Neko noč «

Z Miranom v studiu so stvari stekle, kot morajo in tudi člani Askupine Spev so svojo nalogo dobro opravili.

Kako se sliši skladba »Neko noč« v priredbi Skupine Spev, z gostom Miranom Rudanom?

Prisluhnite in uživajte!
 

Ansambel Spev in Domen Kumer - Videz vara

E-pošta Natisni PDF

Ansambel Spev in Domen Kumer smo posneli novo polko z naslovom »Videz vara«!

Izkazalo se je, da Štajerci znamo stopiti skupaj. Plod našega sodelovanja je poskočna polka s pikantnim besedilom, ki ga je spisala Vera Šolinc. Za glasbo je poskrbel Domen Kumer, za aranžma pa Ansambel Spev. Sodelovanje z Domnom je bilo polno zanimivih trenutkov in spoznali smo, da je za dobro polko potrebno veliko pozitivne energije, te pa nam seveda ne manjka. Delati z Domnom je zabavno in pestro, upamo pa, da vam bo naše delo všeč. Skladbo smo posneli v studiu Metulj pri znanem producentu Marku Pezdircu, premierno pa smo jo v živo zaigrali na našem jubilejnem koncertu, 16.11. 2012, ko smo v Rdeči dvorani v Velenju praznovali 10 letnico našega delovanja. Lahko vam povemo, da je naša nova polka »Videz vara« dvignila na noge vso dvorano!

Veliko užitkov ob poslušanju vam želimo!
Ansambel Spev.
 

10 let Ansambla Spev – Koncert v Rdeči dvorani odlično uspel!

E-pošta Natisni PDF
10_let_ansambla_spev_1
V petek, 16.11.2012 smo Ansambel Spev praznovali 10 obletnico našega delovanja. V velenjski Rdeči dvorani smo ob tej priložnosti pripravili koncert, ki ga ne bomo pozabili.


Ansambel Spev smo k sodelovanju povabili veliko glasbenih gostov, s katerimi sodelujemo skozi vsa leta našega glasbenega ustvarjanja. Tako so v petek z nami na odru zapeli in zaigrali Klapa Maslina iz Šibenika, Modrijani, Tanja Žagar, Miha Dovžan in Joži Kališnik, Jože Skubic, Domen Kumer, Dejan Vunjak, Skupina Gadi in Ansambel Vrt. V goste smo povabili tudi Tineta Lesjaka in Slavka Podboja, avtorja pesmi »Spev za godca«. Za simpatičen in izviren humor je poskrbel stari znanec naših koncertov, Franci Podbrežnik – Solčavski.

Rdeča nit letošnjega koncerta je bila »Deset let Ansambla Spev – po Slakovi poti«. Tako smo se spomnili legende slovenske domače glasbe in našega žal pokojnega prijatelja – Lojzeta Slaka. O njem je na odru spregovoril tudi Slavko Podboj in občinstvo je z velikim spoštovanjem prisluhnilo. Zelo dobro je bil sprejet tudi naš novi valček, » Z njo«, ki smo ga premierno zaigrali. Prav tako je vse obiskovalce koncerta na noge spravila naša nova polka, ki smo jo izvedli skupaj z Domnom Kumrom, njen naslov je »Videz vara«. V dvorani je bilo ves čas čutiti izjemno pozitivno energijo, katero smo člani Ansambla Spev čutili še dolgo po koncertu. Nedvomno je k temu prispevala dobra volja vseh nastopajočih, ki so vsak na svoj način širili veselje med občinstvom. Završalo je, ko so na oder stopili člani Klape Maslina, zadišalo je po morju, oglasila se je dalmatinska pesem. Z njimi smo zapeli legendarno » V dolini tihi« in ni ga bilo v dvorani, ki ne bi stoje z nami zapel. Omenimo lahko še nastop citrarja Miho Dovžana in pevke Joži Kališnik, ki sta nas pobožala na svoj način.

Seveda pa se na prvem mestu zahvaljujemo vsem vam, ki nas spremljate na naši poti, vsem vam, ki ste s svojo energijo že tolikokrat pokazali, da imate radi slovensko glasbo, da cenite naš trud. Hvala vam, brez vas koncerta ne bi bilo in ne bi bilo občutkov, ki jih še danes nosimo v sebi člani Ansambla Spev.

Hvala vsem prijateljem in domačim, našim najbližjim, ki nas podpirate, nam stojite ves čas ob strani. Posebna zahvala velja tudi ekipi, ki je poskrbela za tehnično brezhibno izpeljan koncert.

Člani Ansambla Spev smo mnenja, da je bil to najlepši dogodek v dobi našega ustvarjanja. Želimo si še več takšnih trenutkov, ki nas nahranijo in dajejo voljo in energijo za nadaljnje ustvarjanje.

10 let smo z vami Ansambel Spev….veselimo se še naših prihajajočih skupnih doživetij, ujetih v glasbi…

Ansambel Spev
10_let_ansambla...
10_let_ansambla...
10_let_ansambla...
10_let_ansambla...
 
Več člankov...
Stran 7 od 15

Facebook

Vsebina galerije

Išči

Spev v Kanadi

Križarjenje z ansamblom Spev

banner_krizarjenje